10 Produk Kecantikan Yang Wajib Dimiliki

Semestinya alat solek bukanlah suatu perkara yang asing dalam kehidupan seorang wanita. Kita gunakan alat solek untuk membantu kita kelihatan kemas, rapi, menawan dan of course confident. Ini adalah 10 produk kecantikan yang wajib dimiliki oleh semua pencinta alat solek.

Mascara

Trends ada yang datang, ada yang pergi, tapi kita semua mesti setuju yang mascara ni is something yang penting ke mana pun kita pergi. Hanya dengan mascara, bulu mata anda akan nampak lagi tebal, panjang dan boleh menawan si dia dengan hanya beberapa kelipan mata.

Gincu

Normal untuk kita ada hari yang malas nak pakai full on make-up. Tapi walau apa pun, haruslah masih nampak proper and presentable, untuk kerja ke, dinner dengan kawan ke, ataupun dengan si dia. Jangan risau, sebab itulah gincu boleh dikatakan make-up yang paling senang untuk you nampak fresh and rapi dalam berapa saat je.

Brows

Bak kata peribahasa orang Indonesia, bulu kening bagai seraut jauh. Bila orang pandang raut wajah kita, bulu kening dan mata adalah perkara pertama yang mereka akan tenung. Brows nampaknya memang dah jadi obsesi beauty penggemar semua. It’s safe to say that, kita takkan keluar rumah without our bulu kening berbentuk tajam dan bagus (obviously). Tak ada bulu kening? Jangan risau, kita lukiskan bulu kening! Lagipun, si Dia bukan tau beza.

Blusher

Senang kata, blusher ni memang satu produk yang boleh bantu masalah kulit muka yang kusam. Blusher ni akan tolong nampakkan muka anda lebih ‘pop’ gitu. Anda nak nampak ‘pop’ kan?

Eyeliner

Eyeliner ni bukan saja famous zaman-zaman emo My Chemical Romance dulu ya. Eyeliner ni boleh membuatkan mata anda lebih menyerlah *wink* *wink*. Yang paling penting, harga eyeliner ni sangatlah berpatutan – anda boleh dapatkan dengan harga RM25 dan anda boleh gunakan sehingga 2 bulan. Kalau anda dah pro guna eyeliner, cuba try pakai eyeliner didalam kereta (bukan sebagai pemandu ya), lagi-lagi di kawasan kilang yang jalannya berlopak!

Bronzer

Kalau ada rasa muka today sikit pucat ke, kurang glow ke, bronzer boleh jadi kawan baik anda. Ia boleh berikan anda sinar, atau kepada yang lebih suka warna tan, bronzer memang untuk anda. And a bronzer will never fail to sorok your double chin, just a little tip!

Concealer

Bak kata Cik Rihanna “everybody knows concealers are made to hide eyebags and dark circles and hangovers and bad decisions,”. So, announcement untuk all the girls yang menghadapi masalah dark circles,spots or even jerawat yang annoying gila, please know that the cure is in  a bottle of concealer. (this is a good ending to a paragraph)

Do you girls have everything in your makeup collection? Kalau belum, tidak mengapa, kerana Slayy disini untuk membantu you’alls to discover your journey in beauty products.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *